Kultur

Fra Paris til Rådhuspladsen – Jonas Vingegaard hyldes i København på onsdag

Jonas Vingegaard på podiet i Paris tidligere i dag. Foto fra TV-transmittering på TV2

På onsdag kommer Jonas Vingegaard til København, hvor han vil blive hyldet på Rådhuspladsen. Festlighederne starter klokken 12.00.

Den danske Tour-fest startede i København for over tre uger siden. På onsdag 27. juli rundes den af samme sted, hvor overborgmester og formand for Grand Départ Copenhagen Denmark, Sophie Hæstorp Andersen (S), er vært for den officielle hyldest og en velfortjent omgang rådhuspandekager.

Den officielle hyldest starter klokken 12.00, hvor den danske Tourvinder vi blive kørt i åben bil gennem byen fra Københavns Lufthavn. Han forventes at ankomme til rådhuset klokken 13.00 og træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen klokken cirka 13.45.

– En historisk sejr i et historisk Tour de France. Fra de regnvåde gader i København over de betagende blæsende momenter over Storebæltsbroen til smeltende asfalt i Alperne og Pyrenæerne viste Jonas Vingegaard ikke bare personlig styrke og vilje, men også holdånd og sportslig nobelhed. Hele vejen bakket op af danske cykelfans langs ruten. Alt det vi gerne vil kendes på som cykelby og cykelland. Det kan næsten ikke blive større, siger Sophie Hæstorp Andersen og tilføjer:

– Jeg håber, at mange tusinde vil møde op langs ruten og på Rådhuspladsen, så vi kan give Jonas Vingegaard den modtagelse og hyldest, han fortjener.

“En ægte Grand Danois”

”Den gule trøje i de høje bjerge”, er det nervepirrende cykeldrama vi har oplevet de seneste par uger. Vi står med dette årtusindes største cykelmæssige idrætspræstation. Vi startede med Grand Depárt og slutter med en ægte Grand Danois, lyder det fra Henrik Jess Jensen, formand for Danmarks Cykle Union.

– Det er eventyrligt, det er ubegribeligt, det er bjergtagende, det er fantastisk stort at få lov til at være en del af. Den stolthed, den folkelighed, denne billedskønne scene af ryttere og alle de flotte landskaber først i Danmark og sluttelig i Paris, siger han.

– Tak til alle jer der har støttet og fulgt Tour de France under Grand Depárt og alle jer, som har fået interesse for cykelsporten. I Danmarks Cykle Union og vores klubber står døren åben for endnu flere, som kunne tænke sig at drømme stort. Vi glæder os til at kunne hylde Jonas Vingegaard på dansk jord, det fortjener han, og samtidig byde velkommen til mange børn og unge, der drømmer om at blive cykelrytter, slutter Henrik Jess Jensen.

Program

  • 12:15-12:45: Gæster ankommer til Festsalen
  • 13:00: Jonas Vingegaard ankommer på balustraden, Københavns Rådhus
  • 13:20: Velkomsttale ved overborgmester Sophie Hæstorp Andersen og øvrige talere
  • 13:45: Hyldest af Jonas Vingegaard på balkonen
  • 14:00 Reception og rådhuspandekager
  • 14:30: Afslutning

Kommentarer