Ishøj er landets fjerde bedste til kommunal sagsbehandling
Ishøj rykker 21 pladser frem i DI’s årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed og får det bedste resultat siden 2015.
På landsplan er Ishøj en af de kommuner, der forbedrer sit resultat mest markant i DI’s årlige undersøgelse af den kommunale erhvervsvenlighed. Det er især den kommunale sagsbehandling, hvor Ishøj scorer flere point end de fleste andre. Kun Odder, Skive og Morsø får bedre karakterer.
– Rigtig mange kommuner i hovedstaden er langsomme til kommunal sagsbehandling. Vi hører fra særligt mange byggevirksomheder, at projekter som ligger lige for, er gået fuldstændig i stå, fordi deres sag ligger i bunken med alle andre. Det er derfor flot, at Ishøj sniger sig helt frem på en fjerdeplads, siger formand for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen.
Lange sagsbehandlingstider bremser projekter, men det er ikke altid tiden, der er afgørende for, om virksomhederne oplever en kompetent og effektiv sagsbehandling. For virksomhederne er information fra kommunen om behandlingen af en sag og den løbende dialog lige så vigtig.
– Ishøj får topkarakter i kommunal sagsbehandling, fordi virksomhederne i kommunen oplever en kompetent og effektiv behandling af både byggesager og sygedagpengesager. Det har stor betydning for virksomheders planlægning og mindsker deres administrative byrder. I stedet for at bremse virksomhederne er Ishøj med til at fremme væksten, fordi de kan komme ud over rampen, forklarer Peter Lanng Nielsen.
Men det er ikke kun i forhold til sagsbehandling, at Ishøj klarer sig godt. Generelt er virksomhederne i Ishøj mere tilfredse end sidste år. Kommunen forbedrer sine karakterer på en lang række parametre. På uddannelsesområdet er der dog plads til forbedring.
– Når det kommer til andelen af unge, der søger en erhvervsuddannelse er Ishøj en del af en generel udfordring. Men derfor bør Ishøj nu alligevel tage sit ansvar på sig og iværksætte initiativer, der kan være med til at øge interessen for de erhvervsrettede uddannelser f.eks. et øget samarbejde mellem skoler og virksomheder, uddyber Peter Lanng Nielsen.
Fakta om Lokal Erhvervsvenlighed 2021
- DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 12. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
- Årets undersøgelse adskiller sig fra de tidligere undersøgelser. Efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri er der blevet udarbejdet en helt ny undersøgelse med udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser.
- 7770 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
- Undersøgelsen er sammensat af tre typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder, et spørgeskema til kommunaldirektører og statistik.
- Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
- 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.
Kommentarer