Kultur

Ishøj Vandværk vinder Ishøj Kommunes arkitekturpris

Foto: Ishøj Kommune

Torsdag den 27. oktober blev Ishøj Kommunes arkitekturpris 2022 uddelt i byrådssalen. Vinderen blev Ishøj Vandværk

Hvert år præmierer Ishøj Kommune en bygning, byrum eller landskabsprojekt, der udmærker sig ved at have en høj arkitektonisk kvalitet.

Vinderen i år blev Ishøj Vandværk.

”Vandværket er med en utrolig god fornemmelse for stedet tilpasset omgivelserne. Der er tænkt over udformning og detaljer, så bygningen både kan rumme alle de tekniske funktioner, som er nødvendige, men samtidig falder naturligt ind i landsbyens miljø. Det er ikke altid let at få de to ting til at gå op i en højere enhed, men det er absolut lykkedes her.” Sagde borgmester Merete Amdisen i sin tale til de fremmødte.

Udover Ishøj Vandværk var fire andre projekter også nomineret: bofællesskabet Bovieran, udeområder i Vildtbanegård III, og privatboligerne på Strandvangen 14 og Strandvangen 26.

Ishøj Kommunes arkitekturpris gives til projekter, hvor der er lagt vægt på æstetik og form, indlevelse i stedet, samt gode, smukke og funktionelle rammer.

Hædrende omtale til Vildtbanegård III

Dommerkomitéen uddelte udover arkitektprisen også en hædrende omtale, og den gik til udeområderne i Vildtbanegård III. Begrundelsen for hæderen var en anerkendelse af det store engagement med at skabe uderum for store og små, hvor beboerne kan mødes i hverdagen og lære hinanden bedre at kende.

Kommentarer