Ishøjs foreninger og netværk har fået et nyt hjem i Brohuset
De lokale foreninger og frivillige netværk i Ishøj har fået helt nye og moderne lokaler i Brohuset, Ishøjs nye sundheds- og medborgerhus
”Vi har ventet længe på denne dag.”
Sådan lød de forventningsfulde ord fra borgmester Ole Bjørstorp, da han mandag den 30. august officielt indviede de nye lokaler i Brohuset, som fremover skal huse en lang række af foreninger og frivillige netværk i Ishøj.
Brohuset – en ca. 12.000 m2 stor bygning i hjertet af Ishøj – blev købt af kommunen i december 2018. Siden er bygningen blevet renoveret og bygget om, så den nu er i fuld gang med at blive forvandlet til et moderne sundheds- og medborgerhus.
”Projektet indeholder flere etaper og vil stå endelig klar i 2023, men indvielsen af de nye foreningslokaler markerer, at vi nu er færdige med den første af fire etaper af ombygningen. Vores foreninger og netværk får nu nye, lyse og moderne rammer, som vil gøre det endnu mere attraktiv af være aktiv i Ishøj,” siger Ole Bjørstorp.
”Nye lokaler bliver en gevinst for alle”
Med fuldførelsen af den første etape er 27 foreninger flyttet ind i Brohusets nye lokaler. Blandt dem er Ishøj Skakklub, Viseforeningen og en række foreninger, hvor aktive seniorer mødes. Derudover har Ishøj Seniorværksted også fået et område, hvor medlemmerne har plads til håndværksaktiviteter.
For kommunen er håbet, at de nye lokaler i Brohuset på sigt kan være med til at lokke flere medlemmer til foreningerne.
”Vi har altid haft et stærkt og mangfoldigt foreningsliv her i Ishøj, og det glæder mig, at vi nu kan give vores foreninger nogle mere moderne rammer, hvor foreningslivet kan trives og vokse yderligere. Jeg tror, at de nye lokaler bliver en gevinst for os alle og formentlig kan få endnu flere borgere til at deltage i foreningslivet,” siger Sengül Deniz, formand for Kulturudvalget i Ishøj Kommune.
Frivillige flytter også ind
I Brohuset får de mange foreninger flere af kommunens frivillige, sociale netværk som naboer – bl.a. pårørendegruppen til demente, Cykling uden alder og Ældresagens besøgsvenner, som sammen med foreningerne også kan benytte sig af Brohusets nye fællesområde og -køkken, der er åben for alle brugere.
”De frivillige er på mange måder rygraden i en velfungerende kommune – uden ildsjælene ville Ishøj være en meget fattigere kommune. Derfor er det også med stor glæde, at vi nu kan tilbyde vores frivillige netværk nogle rammer, som kan give dem et rygstød og et stort skulderklap for deres store indsats for Ishøj,” siger Merete Amdisen, formanden for Social- og Sundhedsudvalget.
Brohuset skal være et levende hus
Den langsigtede plan for Brohuset er, at bygningen på Vejlebrovej 45 skal forvandles til et moderne medborger- og sundhedshus, som emmer af liv og aktivitet.
Udover foreningerne og netværkene er også hjemmeplejen, Ishøj Uddannelse og Job og kommunens Ejendomsservice nu flyttet ind, mens en lægeklinik, en kiropraktor og en fodterapeut også er på plads.
I de kommende år skal Brohuset renoveres og bygges om, så der bliver plads til bl.a. kommunens nye jobcenter, genoptræningscenter, hjælpemiddeldepot og Borgerservice.
”Vi er i fuld gang med at bygge et levende hus, hvor Ishøj-borgerne kan deltage i nye, meningsfulde fællesskaber på tværs af køn, alder, mobilitet og etnicitet. Brohuset skal være et sted, hvor alle borgere kan mødes og være aktive sammen, og vi er lige nu – som kommune – i gang med at skabe de bedste fysiske forudsætninger for denne vision,” siger Ole Bjørstorp.
Brohusets første etape i tal
- 10 måneder har arbejdet med første etape varet
- 2.800 m2 er blevet bygget om
- 3.900 m2 er blevet revet ned
- 34 mio. kroner er blevet brugt på første etape
Kommentarer