Samfund

Nu kræver borgerforslag kun 250 stemmer

Arkivfoto

Ishøj Byråd har besluttet at sænke det antal stemmer et borgerforslag skal have for at blive behandlet i byrådet fra 500 til 250. Erfaring efter det første halve år viser nemlig, at tallet var sat for højt

Har du en god idé, som du gerne vil have behandlet på et byrådsmøde, så er vejen dertil blevet lidt kortere. Nu skal du nemlig kun mobilisere 250 stemmer på seks måneder for at få dit forslag sendt videre til behandling i byrådet.

Ishøj Byråd har valgt at sænke antallet, fordi erfaringer efter det første halve års prøveperiode viser, at tallet var sat for højt, så ingen forslag fik stemmer nok til at gå videre til behandling.

”Det handler om at finde balancen, så barren ikke bliver sat hverken for højt eller lavt. Et borgerforslag skal have relevans for så mange borgere som muligt. Derfor skal der en vis opbakning til, men her i første runde må vi indse, at tallet var sat for højt. Det var simpelthen for svært at komme videre med et borgerforslag, og det har jo aldrig været meningen,” forklarer borgmester Merete Amdisen.

Stem med og bak op om idéerne

Idéen med borgerforslag indførte Ishøj Byråd tilbage i december sidste år. I første omgang for en toårig periode. Formålet med borgerforslag er at give Ishøj-borgere bedre mulighed for at blive hørt og deltage i de politiske beslutninger.

”Byrådet vil rigtig gerne have indspark fra borgerne. Går du og brænder inde med en god idé til, hvordan Ishøj kan blive en endnu bedre kommune, så gå ind og opret et borgerforslag. Jeg vil også gerne opfordre dig til at holde øje med, hvilke borgerforslag, der bliver oprettet og give din stemme, der hvor du er med på idéen,” lyder opfordringen fra Merete Amdisen.

På ishoj.dk/borgerforslag er der lige nu flere borgerforslag, som du kan stemme på. Her kan du også oprette dit eget borgerforslag, hvis du har en god idé.

Kommentarer