Kultur

Speedway: Tre danskere kæmper om VM-guld på dansk grund

Speedwaylandstræner, Hans Nielsen. Pressefoto: Dansk Motor Union

Speedwaylandstræner, Hans Nielsen, kunne ved gårsdagens pressemøde i Vojens offentliggøre de tre kørere, man forventer at stille til start ved hold-VM på lørdag.

Finalen i hold-VM i speedway (SON) køres hos Vojens Speedway Center på lørdag, hvor Danmark allerede er kvalificeret som værtsnation.

De endelige hold for alle nationer offentliggøres samlet af FIM og Discovery, men Hans Nielsen fik ekstraordinært lov til at løfte sløret for det danske hold på et pressemøde i Vojens går.

– Vi udtog fem stærke kørere tidligere på måneden, som alle har niveauet til at sikre en medalje ved Speedway of Nations. Men vi skal skære det ned til to kørere plus en reserve, og her har vi indtil videre valgt at satse på kørerne med mest international løbserfaring, fortæller Hans Nielsen, der peger på Danmarks grandprix-kørere Leon Madsen, Mikkel Michelsen og Anders Thomsen som deltagerne ved dette års SON.

Holdændring stadig mulig

Selvom holdet nu er planlagt, kan Danmark vente med at udtage kørerne officielt frem til på fredag. Det er en fordel, som Hans Nielsen ikke kan afvise, man vil benytte sig af.

– Lige nu er vores tre grandprix-kørere det oplagte valg. Selvom alle har haft skader o.l. i løbet af sæsonen, kommer deres erfaring fra store løb og ikke mindst med at køre som et hold til at spille en væsentlig rolle ved SON. Men vi vil altid gå efter at sætte holdet med bedst mulig chance for at vinde, så skulle der opstå betydelige skader, sygdom e.l. inden fredag hos det planlagte hold, kigger vi naturligvis mod Rasmus Jensen eller Frederik Jakobsen, afslutter Hans Nielsen.

Fakta om hold-VM (SON)

FIM Speedway of Nations køres d. 27.-30. juli hos Vojens Speedway Center med semifinale 1 om onsdagen, semifinale 2 om torsdagen, finalen i U21 hold-VM om fredagen (SON 2), og den afsluttende SON-finale om lørdagen.

Danmark er seedet direkte i lørdagens finale, mens de øvrige 14 nationer skal kæmpe om pladserne i de to afgørende semifinaler onsdag og torsdag. Danmark er også seedet direkte i fredagens U21-finale.

Se det danske SON 2-hold her.

Kommentarer